Je kunt bloemen op tafel zetten in een leuk vaasje.. Maar je kunt ze ook gebruiken voor op je bord! Zo dacht ik er over. Maar om nou zelf elke dag met bloemetjes te werk te gaan vond ik een beetje overdreven. Ik moest het aan iemand geven die het aan meer mensen kon laten zien en kon laten proeven!

Want bloemen hebben een zeer uitgesproken smaak. Vaak intenser dan bijvoorbeeld het blad van een kruid. Wacht bijvoorbeeld eens met je bieslook er af te snijden en je krijgt de smaakvolste bieslook-bloemen in de kleur paars en roze. Heerlijk voor door een salade of maak er bijvoorbeeld eens een kruidenazijn of kruidenboter van. En niet te vergeten hoe de gerechten worden opgefleurd met bloemen. Het ziet er toch prachtig uit al die kleuren op je bord. Zo nam ik een pakketje met bloemen mee uit eigen tuin voor Tom Witvliet, de chefkok van De Wildeman van Zierikzee. Eigenlijk had hij interesse in mijn laatste pepertjes. Omdat hij aan het experimenteren is met verschillende soorten sambal. Dus had ik pakketjes met pepers en kruiden voor hem mee. En de eetbare bloemen die ik momenteel nog kon plukken uit de moestuin! Borage, Oost-Indische kers, Afrikaantjes, Goudsbloem en wilde Viooltjes. Mijn bloemen werden meteen een groot succes en kwamen in de spotlights bij de opnames van het programma Kiekje in de Keuken van VideoZeeland. Hoe gaaf is dat! Van Tom kreeg ik een grote pot met overheerlijke eigen gemaakte sambal mee. Dat word smullen! Dankjewel Tom!

Share: