Hoog tijd voor een nieuw blog artikel. Al een tijdje heb ik namelijk niks van mezelf laten horen. Dit had meerdere redenen. Waaronder de kas die gevuld moest worden met rekken die we zelf in elkaar hebben gezet en veel liefde en aandacht geven aan de planten die er in staan. Zo hebben we voor het eerst dit jaar veel komkommers. Natuurlijk willen we dan weer een andere soort dan de gewone komkommer. Omdat moeder natuur zoveel meer te bieden heeft dan dat je in de supermarkt kunt vinden.

Vrij vroeg in de volle grond gezet in onze kas. Ik kan je vertellen die groeien als kool maar die hebben heel veel water nodig. Dus dagelijks wel even naar de moestuin en ze voorzien van een flinke slok water. We hebben er de Olijf,- Citroen,- Bunpress,- Fruita,- Gele tros en de snack komkommer staan. Erg benieuwd hoe al deze komkommers er uit gaan zien en smaken. De kas is echt een uitkomst. De plantjes doen het super goed en krijgen gelijk een groeispurt wanneer ze vanuit huis verplaatst worden in de kas. Je merkt meteen een verschil in temperatuur in en buiten de kas. Binnenkort eens een thermometer aanschaffen voor in de kas.

Vandaag hebben we de tomaten en paprika’s in de volle grond gezet en dat werd tijd ook. De voeding was al een eind op waardoor de plantjes wat slap hingen. De plantjes hebben we eerst thuis opgekweekt en daarna een periode in onze nieuwe kas gezet. Maar vandaag gaan ze dan toch echt met hun wortels in de volle grond! Om de tomaten en paprika iets meer warmte en zonlicht te geven hebben we net als voorgaande jaargang een soort glazen tipi’s opgezet van 2 ramen die tegen elkaar aan staan. Onder de ene “tipi” staan 6 tomaten plantjes en onder de andere 6 paprika. Ook hebben we een zwarte tomaat, goudenpeer tomaat en gele sherry tomaat. Maar die blijven in de kas staan. Vorig jaar ging het buiten zo slecht met de tomaat. Dat ik alles er uit moest halen en alleen de Tomatillo over bleef. Waar ik overigens overheerlijke Salsa verde van gemaakt hebt. Dit jaar staat er geen Tomatillo maar een Tomarillo!  Wil je er meer over weten? Houdt mijn blog dan in de gaten.

Share: