breakinWat een depressieve maand is Januari. Na alle drukte van de feestdagen. Is het een maand van bezinning en van stilte. Ik vind het verschrikkelijk dat ik niks kan doen in de moestuin…
Met regelmaat zeg ik dan ook hoe erg ik onze tuin in deze tijd mis. Om het gemis tegemoet te komen heb ik een moestuin kalender gekocht. Van de Uitgeverij Snor. Super leuk geïllustreerd en met veel handige tips. Er is zelfs nog ruimte voor je eigen notities. De Moestuinkalender kun je hier bekijken. Ik kan niet wachten totdat de eerste warme zonnestralen in Zeeland te voelen zijn.
En aan de slag kan met mijn eigen moestuin kalender!  Dit jaar zitten we vol met plannen en ideeën om meer structuur en betere kwaliteit van kruiden en groenten te krijgen. Daar binnenkort meer over… Maar dan komt ineens het bericht binnen dat er ingebroken is in de moestuintjes!!!

Wel 20 schuurtjes zijn opengebroken. Waaronder die van ons. Wanneer ik ga kijken zie ik dat de deur is geforceerd en er is een stuk hout uit de zijkant. Het fijne is, waar ik mij erg druk om maakte; mijn gereedschap staat er nog! Alles wat ik nodig heb om aan het werk te kunnen het aankomende jaar, in de heerlijke klei grond van onze moestuin. Dus ik ben blij verrast dat ze het niet gelukt is om de deur in zijn geheel open te breken. Gereedschap wat mij dierbaar is. Wat we over de jaren verzameld hebben, gekregen en veel ook gevonden op stortplaatsen. Je staat versteld hoeveel er weg word gegooid wat je gewoon nog kunt (her)gebruiken. En tuinieren hoeft natuurlijk ook niet veel geld te kosten….. Als ze je tuintje tenminste met rust laten.

Share: