PeppersDaar is ie dan!! De Spaanse peper in de zeeuwse zon! Geweldig als het dan na veel geduld toch lukt om deze pittige tantes te kweken. Veel vergissen zich in het feit dat niet de zaadjes het heetst zijn, het is voornamelijk de zaadlijst. Het gedeelte waar de zaadjes aan vastzitten.

Pepers worden ook gebruikt in producten tegen spierpijn/gewrichtspijn. In de maaltijd helpt het tegen een verkoudheid en bevordert de stofwisseling. En niet te vergeten de pepperspray die van hele scherpe pepers word gemaakt. Wist je dat pepers ook een verslavende werking hebben? Het eten van zeer scherpe gerechten is in zekere mate verslavend als men er eenmaal aan gewend is. Ik heb èèn tip. Je kan ze makkelijk zaaien rond april in huis achter het glas. Doordat de zon ’s morgens aan de voorkant staat en ’s avonds aan de achterkant van ons huis. Hebben we de plantjes iedere keer mee verplaatst met de zon. Maar wacht echt tot zeker begin juni met het verplaatsten naar buiten. Er staan er een stuk of zes in de volle grond in de moestuin en nog zes in een pot op het balkon. En dit is onze eerste oogst! Maar liefst twee rode pepers! Pepper

Share: