Browsing Category

Reizen

Parijs, de stad van de liefde.

Reizen By 18 september 2015 No Comments

ParisJaja, wat is die titel weer zo vanzelfsprekend. Maar het is echt waar. Hoe erg de stad ook stinkt, je komt in een soort idyllische sfeer terecht waarbij je alleen maar romantisch kan denken. Je loopt automatisch hand in hand met je geliefde. En heb je die niet. Je word overspoeld met iedereen die wel verliefd is. Je komt in een soort van status terecht waarbij je je verliefd voelt op alles. De mensen, de gebouwen, de sfeer, het eten, de straten, de kunst, het leven. Het hele jaar door is dit gevoel te voelen. Of je nou ’s winters bezaaid en bepakt met wol. Of in je T-shirt en korte broek, door de straten van Parijs loopt. Het maakt niet uit. Verliefd op Parijs wordt je!

Share:

Wat is Athene een betoverende stad!

Reizen By 17 september 2015 No Comments

imageGriekenland is een rijk land. Waarop veel vruchtbare bomen staan. Je hebt er de Judas boom die begin lente roze is van kleur. Wat een geweldig beeld geeft door de straten van Athene. In september hangt hij vol met bruine bonen. Je kunt de vruchten van de bomen plukken. Citroenen, olijven, druiven. Op iedere hoek van de straat vind je een variatie aan restaurantjes, barretjes en cafe’s waar je een kopje koffie warm of koud kunt nuttigen. Ook niet te vergeten, de overheerlijke Griekse keuken met invloeden van Italië, Spanje, Bulgarije en Turkije die het eiland rijk is. De bewoners zijn ontzettend behulpzaam en gastvrij. Ze willen je graag persoonlijk helpen bij het vinden van bijzondere plekjes en bieden zichzelf aan om je bijvoorbeeld te helpen bij het lezen van de kaart of het zoeken naar een leuk restaurantje. Ze ontvangen je met open armen en behandelen je als hun eigen familie!

Share:

Berlijn, een inspirerende stad!

Reizen By 17 september 2015 No Comments

BerlinJe kijkt je ogen uit. Gebouwen zijn hoog en voorzien van prachtige architectuur. In de straten van Berlijn vind je veel hedendaagse kunst; Grafitti. Wat een kleurrijk traatbeeld kan geven. Er word soms een verhaal mee verteld. Hoe het vroeger was of hoe het er nu aan toe gaat in die wijk. De inwoners zijn creatief en impulsief. Er worden gebouwen gebruikt om hun creativiteit te uiten en dit te delen met de rest van de wereld. Muziek, dans, kunst, geschiedenis, sport, spel. Overal is wat te doen. s’ Nachts gaat het leven gewoon door. Op geheime locaties worden feestjes georganiseerd. In ondergrondse tunnels, verlaten panden of bij iemand thuis. Ook hier kun je je creativiteit kwijt of word je geladen met frisse nieuwe energie voor je ideeën.

Share: