Browsing Articles Written by

Fem

Zien, voelen, horen, proeven en ruiken.

Moestuin By 16 juni 2018 Tags: , , , , , , , , , No Comments

Wist je dat planten kunnen zien, voelen, horen, proeven en ruiken.
Ik vond ergens tijdens het opruimen van mijn huis een aantekening van biologie.
Het ging over fotosynthese en huidmondjes. De enige aantekening die van alle studieboeken en aantekenschriften bewaard is gebleven. Want zodra je geslaagd bent, verbrand je je studieboeken.
In ieder geval, ik vond het zeer interessant wat ik allemaal had opgeschreven. Blijkbaar toen ook al en nu alleen maar meer. Ik belande uiteindelijk op het internet en bevond me in de wondere wereld van planten.

Share:

Analyse van mijn Zeeuwse bodem.

Moestuin By 24 februari 2018 Tags: , , , , , , , , No Comments

Begin van dit jaar hebben we een bodemtest van Pokon gedaan. Het geeft je een algeheel beeld over de staat van je grond. Bij de winkel kochten we de Pokonkit met hierin een bakje (monster). Vanuit verschillende plekjes in de (moes)tuin hebben we aarde verzameld. Dit monster hebben we vervolgens opgestuurd  naar Pokon. Het duurde ongeveer 3 weken voordat we de uitslag kregen.

Share:

Eetbare bloemen.

Moestuin By 6 november 2017 Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , No Comments

Je kunt bloemen op tafel zetten in een leuk vaasje.. Maar je kunt ze ook gebruiken voor op je bord! Zo dacht ik er over. Maar om nou zelf elke dag met bloemetjes te werk te gaan vond ik een beetje overdreven. Ik moest het aan iemand geven die het aan meer mensen kon laten zien en kon laten proeven!

Share:

Aardbeien redden.

Moestuin By 27 oktober 2017 Tags: , , , , , , , , No Comments

O help. Mijn schoonmoeder houdt nogal van snoeien en eerst gingen mijn 1 jarige kruiden er aan. Vervolgens de kersenboom. En nu was ze de afgelopen maanden bezig met de aardbeien er uit te trekken en deze weg te gooien. Waarom? Geen idee. Ik laat haar dan ook maar zoveel haar eigen gang gaan en bemoei me er niet al te veel mee.

Share:

Sterker door strijd.

Geen categorie By 14 september 2017 1 Comment

Mijn laatste bericht ging over jurkjes waar je helemaal happy van wordt.

Happy… Dat was ik. Tot de dag dat alles veranderde.

Ik kan bijna geen woord meer op papier zetten en heb de grootste moeite met onzin. Onzinnige dingen… Het leven waarin we af en toe op zoek zijn naar onzin dingen om het leven draaglijker te maken. Ik kan niet meer tegen een kletspraatje, slapgeouwehoer en een hoe gaat het, vind ik een verschrikkelijke vraag. Ik weet niet hoe het gaat. Goed in elk geval niet. Maar wat is goed?

Share:

Mijn moestuinjurkjes waar je een happy feeling van krijgt!

Moestuin By 18 juni 2017 Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , No Comments

Vandaag ga ik je dan eindelijk vertellen waar ik die leuke moestuin jurkjes vandaan haal. Zodat jij ze ook kunt aanschaffen! Ik ben helemaal in de wolken van deze super schattige jaren 50 jurkjes. Gemaakt van 100% katoen. Zitten super lekker en hebben onwijs vrolijke patronen. Ik was meteen verliefd op het vossen jurkje. Maar ze hebben er veel meer! Met flamingo’s, poezen, rozen, zwaluwen, cactussen… Ik vond mijn jurkje op de markt en wou niks liever dan de hele kraam leeg kopen. 

Share:

Vlierbloesem.

Moestuin By 8 juni 2017 Tags: , , , , , , , , , , , No Comments

Wanneer ik van de week ging wildplukken en op zoek ging naar de vlierbloesem omdat ik dit overal op Instagram voorbij zag komen. Had ik nooit verwacht dat ik het zo snel zou vinden. Eenmaal bij de struik twijfelde ik. Zo makkelijk? En stelde de vraag aan twee voorbijgaande dames. Die mijn vraag vrolijk beantwoorde met een “jaaa”. Ik nam wat mee en vervolgde mijn pad op weg naar huis. Om de hoek van mijn huis staat er dus ook gewoon één… 

Share:

Artisjok.

Moestuin By 6 juni 2017 Tags: , , , , , , , , , , No Comments

Met het slechte weer van vandaag heb ik mooi de tijd om weer eens achter de laptop te gaan zitten. Dit keer ga ik je meer vertellen over onze inmiddels tweejarige artisjok ‘Violet de Provence’. Vorig jaar hebben we de artisjok gekweekt en in het voorjaar een plekje gegeven bij de meerjarige bloemen en planten.

Share:

Mei, Ijsheiligen voorbij!

Moestuin By 21 mei 2017 Tags: , , , , , , , , , , , , , No Comments

Hoog tijd voor een nieuw blog artikel. Al een tijdje heb ik namelijk niks van mezelf laten horen. Dit had meerdere redenen. Waaronder de kas die gevuld moest worden met rekken die we zelf in elkaar hebben gezet en veel liefde en aandacht geven aan de planten die er in staan. Zo hebben we voor het eerst dit jaar veel komkommers. Natuurlijk willen we dan weer een andere soort dan de gewone komkommer. Omdat moeder natuur zoveel meer te bieden heeft dan dat je in de supermarkt kunt vinden.

Share:

De kas.

Moestuin By 15 april 2017 Tags: , , , , , , No Comments

Eindelijk is het dan zover! De kas is geleverd en binnen 3 uur opgebouwd. Hiervan heb ik een filmpje gemaakt die je kunt bekijken op mijn instagram. Ik had mij vergist in de naam en kom er achter dat het de Veldspaat geworden is. De namen die de kassen hebben zijn afgeleid van mineralen. Zo is er een Heliotroop, een Toermalijn en de Veldspaat. Wij hebben nu gekozen voor een kas van folie. Maar zo kun je ook kiezen voor een kas van glas. Ik heb zelf enkele voor en nadelen van een kas met folie en een kas met glas voor je op een rijtje gezet. Niet dat mijn keuze hierop gebaseerd is. 

Share: